Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbal Gürpınarın Mutfağı Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1′inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı :

Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir.
Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk.dinlendirilir.
İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede pişirilir.

İlgili Makaleler